Магията на Пълнолунието

Енергията на пълнолунието🌕 е много мощна магическа енергия. Нощта на пълнолунието е известна със своята красота, лечебна сила и магична енергия. В различните култури и вярвания има много различни ритуали за дните на пълнолуние и в тази статия ще ви разкажа за част от тези, с които успях да се запозная.

Пълнолунието🌕 е време, което можете да използвате за лечение и красота, гадаене, привличане на любов, късмет и укрепване на всички ваши желания. Магическите ритуали на пълнолуние могат да се извършват през нощта на самото пълнолуние или при лунно затъмнение, както и през деня преди точната фаза и деня след нея, т.е. те могат да бъдат направени в рамките на три дни.

🔮Ритуал с талисмани
Напълнете купа или чаша с вода и я поставете срещу луната за една нощ. На следващия ден използвайте тази вода, за да почистите талисманите си и да ги съживите с енергията на Луната. Тази вода не само пречиства талисманите, а с нея можете и да измиете лицето си, така че лунната вода да ви освежи и да ви зареди с магическата си енергия.
Ако искате да подобрите енергията на вашите талисмани, можете да ги поставите на перваза на прозореца под светлината на луната през нощта или да ги поставите в кристална купа с вода, така че да се зареждат с енергията на пълнолунието. Лично аз пречиствам кристалите си, като ги слагам в купа с вода.

🔮Любовен ритуал
Ако търсите любов или искате да подсилите любовта, която е вече в живота ви, тогава използвайте пълнолунието за любовен ритуал. В нощта на пълнолунието пригответе червени или розови камъни, можете да вземете и бижута с такива камъни. Поставете ги в червен керамичен или стъклен съд и го напълнете с вода и го поставете на лунната светлина. Дори Луната да не се вижда тя е все още на небето и ритуалът ще работи така или иначе. След това поставете три червени свещи около съда и ги запалете. Пламъкът на свещите трябва да гори на фона на луната. Погледнете огъня на свещта и луната и се съсредоточете върху желанието си да намерите или укрепите любовта си. Помолете луната да ви донесе любов, може да го направите на ум или на глас. Трябва да повторите молбата си девет пъти, тук е важен ритъмът – вдишайте и произнесете молбата си на един дъх. След приключване не гасете свещите веднага, оставете ги да горят още известно време.

🔮Ритуал за пари
Пълнолунието благоприятства просперитета. В нощта на пълнолунието може поставете портфейла си под светлината на пълнолунието и го отворете, за да получите лунна енергия. Този ритуал няма да ви донесе милиони, но можете да разчитате на повече печалба през следващия месец. Ако пък харесвате фън шуй, можете да използвате традиционния символ- фигурка на жаба с монета в уста. Според легендата жабата се появява около дом, където скоро се очаква богатство или добри новини. Поставете фигурката през нощта на лунна светлина, а на сутринта я поставете на входната врата за известно време.

🔮Ритуал за изпълнение на желанията
Пълнолунието има висок потенциал, който влияе върху изпълнението на желанията. Напишете желанието си със сребърна химикалка върху бяла хартия и след това изгорете хартията в пламък на свещ. Този ритуал е най -добре да се направи през нощта на самото пълнолуние. Забележете, че има разлика от ритуала по време на Новолуние, тук пишете само едно желание и го изгаряте.

🔮Медитация на пълнолуние
Медитациите по време на пълнолуние имат специална енергия. По това време се свързвате с женската енергията на Луната и я възприемате изцяло. Добре е да медитирате, докато сте на лунна светлина. Може да си пуснете водена медитация за отпускане на ума или пък медитативна музика, каквото и да изберете идеята е да се отпуснете и да успокоите ума, да се центрирате.

🔮Гадание на пълнолуние
На пълнолуние способността да се получава информация на интуитивно ниво се увеличава многократно. Следователно гадаенето на пълнолуние се оказва особено точно. Всичко, което искате да знаете и разберете за живота и любовта си, ще ви бъде разкрито. Така, че ако теглите таро карти, ангелски карти или др. ще получите много точна информация.