Венера в Скорпион ♀

На 10-ти септември планетата на хармонията и любовта Венера навлиза в мистичният знак Скорпион ♏️ до 7-ми октомври.

💫Венера е планетата на красотата и баланса, взаимоотношенията и брака, както и на финансите, а преминавайки през знак Скорпион ще придобие специални качества. Концепцията за красота и баланс, преминавайки до скоро в знак Везни се заменя с емоционална дълбочина, тайнственост и страст. Основният принцип на знака Скорпион е проникването в дълбочината на същността. Скорпион е енергия от страсти, които трансформират душата.

Какво да очакваме през периода?

💫Венера в Скорпион ще повлияе на отношенията и партньорствата в областта на любовта и красотата създавайки своя собствена и нестандартна система от ценности. Като всички водни знаци и Скорпионът е подвластен на чувствата повече, отколкото на външните обстоятелства. Тъй като Скорпион се управлява от Плутон и Марс енергията се превръща във вулкан от огнена страст и ще имаме нужда да излеем всичките си противоречиви чувства – любов и ревност, нежност и омраза.

💫По време на транзита на Венера в Скорпион личните и бизнес отношения могат да станат проблематични, тъй като всичко се възприема много по-остро и на дълбоко от обикновено. Отношенията ще бъдат изпитани в една или друга степен на издръжливост. Има два варианта – да се появят сцени на ревност и да бъдете крайни или да трансформирате установените отношения, да ги съживите и спасите – зависи от вас. От друга страна е добър момент за решаване на финансови въпроси, в които са необходими ресурси на други хора, банки или други финансови организации.


💫От 17-ти септември Венера ще бъде в дисхармоничен аспект с ретроградния Сатурн , възможни са препятствия и нещата да се случват по-бавно и трудно отколкото сме очаквали. Уроците обаче са най-ценни и от нас зависи как ще реагираме. Може да бъдем подложени на повече стрес, затова се опитайте максимално да бъдете отговорни и дисциплинирани.


💫А от 23-ти ще усетим противоречивия аспект на Венера с ретроградния Уран – погрижете се за нервната си система. Възможни са изненади и непредсказуеми ситуации, излияния и желание да изкажете всичко, опитайте да не бъдете импулсивни и крайни в желанията си. В бизнес отношенията избягвайте важни преговори и сделки.


💫На 29-ти септември Венера ще е в хармоничен аспект с ретроградния Нептун, но предвид позицията на Венера, бъдете много внимателни с желанията си и решенията, не се доверявайте толкова лесно, тъй като са възможни заблуди. А на следващия ден 30-ти септември е възможно да има болезнено разочарование, тъй като Венера е в напрежение с ретроградния Юпитер – желанията ни могат да не отговарят на възможностите и „розовите очила“ бързо да паднат.


💫На 2-ри октомври ще имаме един добър и подкрепящ аспект на Венера с ретроградния Плутон – владетелят на Скорпион – може да разчитаме, че трудният период на трансформации ще завърши благоприятно. Ако се случи нещо, за което съжалявате, използвайте потенциала на този ден, за да поправите дори най-привидно безнадеждната ситуация, все пак Скорпион никога не се отказва.