Новолуние в Дева♍️

Нека вкараме ред в мислите си, дела си …


На 7ми септември 2021 г предстои Новолуние точно в 3:52 часа, когато Слънцето и Луната ще застават един до друг на 14 градуса в знак Дева.


Новолунието е време за прераждане, дава ни шанс за ново начало. Подходящ момент е да си пожелаем всички желания, които знак Дева управлява. Времето е подходящо да:

• Определете цели и разработете план за действие за предстоящия месец;
• Направете списък на всички изпълнени задачи и се похвалите за постиженията си, дори и да изглеждат малки – наградете се;
• Започнете нов проект – обърнете внимание към детайлите;
• Обърнете внимание на диетата – изберете подходяща диета;
• Насочете вниманието си „тук и сега“, т.е. съсредоточете се върху настоящето и се научете да му се наслаждавате, без да обвинявате себе си за грешките от миналото и без да се притеснявате за бъдещето;
• Създайте повече организация и ред в ежедневието си;


🌙Девата е земен знак и ключови думи са: услуга и служба, сдържаност, съвестност, упорита работа, аналитичност и логика, критика, внимание към детайла, перфекционизъм.

🌙Някои от уроците на Дева включват учене чрез решаване на практически и битови въпроси от ежедневието ни – като организирането на документи и имейли, организирането на шкафове и чекмеджета и други подобни малки задачи са невероятно облекчаващи от стреса. В крайна сметка вътрешният ни свят е отражение на външната среда, така че с времето в душата ще има повече ред.


🌙Освобождаването на мисли от ненужни неща е друг от уроците на Дева, а новолунието е идеално за това, защото Девата е известна като отличен анализатор. Добре развитите аналитични умения ще ни позволят да открием проблемните ситуации и начините за тяхното отстраняване. Като подчертаваме нещо наистина ценно и отхвърляме нещо незначително, можем да се освободим от хаоса в мислите.


🌙Новолунието е време за ново начало. То обаче трябва да бъде добре обмислено. Отрицателният аспект с Нептун в Риби ни предупреждава за някои неосъществими мечти и насърчава да работим само върху това, което е реалистично. В същото време новолунието има хармонични аспекти на Слънцето и Луната в Дева с Уран в Телец и Плутон в Козирог. Тяхното влияние ни помагат да определим ясно границите, да знаем ограниченията и да поемем отговорност. Благодарение на тези качества можем да постигнем огромни резултати.
Ето и подходящи теми и примерни желания, които може да напишете свързани с знак Дева:


-физическо здраве, диета, упражнения;
-работа
-ефикасна организация
-ясно разграничаване
-услужливост
-ред
-отдаване на перфекционизмът

„Искам да създам ред и чистота в моя дом“.
„Искам навикът ми да закъснявам бързо да ме напусне“.
„Искам да мога постоянно да се съсредоточавам върху момента, тук и сега, като го използвам за осъществяване на моите мечти“.
„Искам да мога лесно да се адаптирам към тези промени, които са от моя полза“.
„Искам да мога да развия връзката си с ….. по начин, който води до пълно изцеление за мен“.


По отношение на възстановяването на здравето Дева управлява:
-чревен тракт
-запек и диария
-храносмилане и асимилиране
-слънчев сплит