Слънце в Дева♍️


Днес 23-ти Август Слънцето премина в знак Дева и ще остане тук до 23-ти Септември.

Като централна и даваща живот сила в нашата слънчева система Слънцето🌞 играе важна роля за нас. То представлява мъжка, ян енергия и е нашата воля и „Аз“. След царственото великолепие на Лъва идва време за кроткост и мекота в природата със знак Дева. Знакът Дева управлява прехода от лятото към есента.


💫Дева е земен подвижен знак – съвършеност и практичност. В астрологията управлява 6-ти дом, които свързваме с ежедневните и битови задачи, работата и службата, това е домът на здравето, диетите и какво е подходящо за нас като режим на хранене, свързан е и с домашните любимци.


💫Знак Дева ни учи на простите неща в живота, връзката с природата и нуждата от подреденост и чистота. Това е знакът, които свързваме с анализа и изследването на всичко до най-дребна подробност – те са истински щастливи, когато подобряват нещата не само за себе си, но и за целия свят. А това означава да служат – да служат за доброто на всички, не само на себе си. Това са изключително грижовни и отговорни хора.

💫Организирани и хора на дълга, те винаги следят какво може да се влоши, така че да го премахнат или поне да го насочат в правилната посока. Знак Дева винаги изглеждат спокойни, хладнокръвни и съсредоточени. Умеят много добре да сдържат своята неспокойна енергия, докато решават всеки проблем. Те са тук да ни научат, че животът е много прост и естествен и всичко, което го усложнява е излишно.

Каква ще бъде енергията през периода?


Под този транзит на Слънцето е възможно да се засилят или духовните ни потребности или влечението към материалните, защо не и към двете – ключът е баланса. Ще станем по детайлни и аналитични, но трябва да внимаваме да не изпаднем в крайност на прекалена критичност и да загубим общата картина в търсене на перфектния вариант. Времето е подходящо да вкараме нещата в ред – на работното място и вкъщи. Работоспособността , трудолюбието и отговорността ще се повишат. През този период хората са по-внимателни и обикновено следват установените правила, изпълняват инструкции и предписания. Грижата за здравето ни и правилното хранене, също ще са актуални, защо да не подновите спорт, които обичате или поне повече физическа активност. Слънцето ще направи положителен аспект с Уран в Телец и Плутон в Козирог, така че е възможно да се появят внезапни идеи и подходящия план за изпълнението им. Използвайте периода да подредите ангажиментите си по приоритет и да вкарате в ред, това което правите и да структурите добре задълженията си.

Всеки съвпад на транзитното Слънце с наталното, което се случва в деня на раждане, бележи нов цикъл и определя основните тенденции на годината.
Честит рожден ден на любимите Деви и честит нов солар!