Меркурий в Дева ☿

От 12 -ти Август планетата на мисленето и общуването Меркурий ще премине в знак Дева до 30-ти Август.

Меркурий е натоварен с общуването, комуникацията и начина ни на мислене и разсъждаване, той е това което знаем. Като най-близката планета до Слънцето, Меркурий е бърз, горещ и малък, но и можещ – той е проводник и информатор. Инструментът на Меркурий е езикът, а неговият метод е препредаването.

До скоро Меркурий беше в знак Лъв – На какво ни научи това? Да отстояваме мнението си, да бъдем по-решителни в това, което мислим и казваме. Като цяло енергията беше обърната към нас, искахме да бъдем чути и забелязани. Сега идва обективния Меркурий в Дева, за да подреди и структурира около нас.

Как ще усещаме енергията на Меркурий в Дева?

💫Меркурий се чувства у дома си и ще може да изрази най-хубавите си качества. Меркурий в Дева ще ни направи аналитични, логични, практични и бързо учещи. Време е да вкараме ред и прецизност около нас. Тук Меркурий е интелигентен – той систематизира, изяснява и структурира информацията, така че се възползвайте от енергията му да вкарате малко повече яснота в отношенията си, в работата и в мислите си. Ще можем да бъдем много по-обективни.

💫През това време празните разговори и губене на време са изключени. Ще се захванем усърдно с работата и задълженията си. Ще ценим конкретната и точна информация, ще я анализираме и съпоставяме. Като цяло ще бъдем много по заземени и няма и да се поддаваме толкова на емоциите или емоционалните разговори. Ще бъдем много по-обрани. Мислите ни ще бъдат заети около работата или здравето ни, здравословното хранене, спорт и как да изградим полезни навици.

💫Времето е много подходящо за планиране. Ще бъдем много по-прецизни и обърнати към детайла, така че всякаква работа свързана със съсредоточаване, проверки и повече внимание като цяло ще бъде много продуктивна. Но трябва да внимаваме, да не прекаляваме с вглеждане в детайлите, тъй като можем да изгубим цялостната картина. В личните отношения може да повлияе позитивно, ако искате открито и ясно да заявите и изясните отношенията, когато не сме толкова повлияни от емоциите ще можем да бъдем обективни.