РЕТРОГРАДЕН Хирон в Овен ⚷

От 15 Юли Хирон ще бъде ретрограден до 19 декември 2021 г.

Това, което ни разболява е онова, което ще ни излекува!Може би повечето от вас са чували за Хирон, но преди да засегна темата с ретроградната му фаза, бих искала да ви въведа с малко повече информация в темата за Хирон или така нар. „Ранен лечител“.

💫Хирон е астероид, подобен на планета във външната Слънчева система. Наречен на кентавъра Хирон от гръцката митология, той е бил учителят на древногръцките герои и е въплъщавал характеристиките на духовно посветен, лечител и учител. Изображението му прилича на ключ 🗝и чрез него се подчертава функцията му именно на такъв, които отключва рани, тези най-големи болки, чрез които ние постигаме пълно изцеление. Или иначе казано – Най-голямата ни болка е и най-доброто лекарство. 💓

💫Мястото му в натална ни карта показва къде ще изпитваме емоционални рани или къде е най-голямата ни слабост, но и там ще бъде мястото, където можем да постигнем най-много чрез лекуването на тези рани – истинско осъзнаване и усъвършенстване. От 2018 до 2027 година Хирон ще транзитира в Овен♈️, знакът на активността, лидерството и действието. Хирон влиза в Овен на всеки петдесет години.

Как ще усетим енергията на Хирон в Овен?

Както вече знаете Хирон е лечител и учител, той ни учи и помага да се усъвършенстваме и лекуваме сами. А знак Овен смело заявява – „Аз Съм!“, това е нашата индивидуалност и идентичност, която крещи и иска да бъде чута, която не се страхува да заяви себе си и да бъде призната, която иска да бъде видяна. Овен ни дава сила да се борим за възгледите си, разбиранията си и това, което сме ние. Овен не обича да му се казва какво да прави и винаги се бунтува срещу нормите и структурите, които не харесва, той знае че правото на глас трябва да се извоюва, тъй като Овен се свързва с войната, но и с освобождението. Там където се намира Овен във вашата натална карта ще усетите влиянието на Хирон, ще трябва да заявите себе си, да защитите позициите си.Какви теми ще засегне ретроградната му фаза?Ретроградния Хирон ще ни покаже най-голямата ни слабост и след като я разберем коя е тя може да използваме цялата си енергия да станем по-добри в тази област. Използвайте тази възможност, за да намерите баланса и да израснете. Това означава духовно пробуждане. Намалете темпото и си давайте достатъчно време за почивка и презареждане.

💫Ето и един урок от Хирон – Ако приемем слабостите и недостатъците си и работим с тях, те ще ни донесат истинско изцеление и щастие, именно това можем да постигнем през ретроградната фаза на Хирон.

💫Най-силно усетен ще бъде транзитиращият ретрограден Хирон , когато засяга важни точки в хороскопа и особено Слънце, Луна, Асц, МЦ. Същото важи и обратно – когато върху наталния ни Хирон преминава транзитираща планета.