Меркурий в Лъв ☿

От днес 28-ми Юли планетата на комуникацията Меркурий преминава в знак Лъв и ще остане там до 12-ти Август.

Това е най-близката планета до Слънцето и прави пълна обиколка около него за 88 дни. Той е посланикът на боговете – проводник и информатор. Отговаря за интелектуалният живот на човека и за връзките му със света.

Меркурий управлява мисълта и всички сфери свързани с комуникацията, така че последният месец в знак Рак ни направи по-емоционални, емпатични и разбиращи другите. Сега обаче в знак Лъв енергията ще се обърне към нас, ще бъдем по категорични и убедени в това, което мислим.Как ще ни повлияе енергията на знак Лъв?

💫Общуването отново ще се активизира, ще се изказваме драматично, енергично и със замах. Ще искаме повече да сме в центъра на вниманието и да ни слушат. Ще бъдем много по-ентусиазирани в говоренето, ще използваме мимики и жестове и ще влизаме в различни роли – като в истински моноспектакъл. Когато говорим ще сме убедителни и ще се усеща сърдечност и топлота. Трябва да внимаваме да не преувеличаваме и да не преиграваме излишно в изказа си.

💫През периода ще имаме много идеи, творчески заряд и креативност. Използвайте ги да творите и да правите това, което обичате. Меркурий в Лъв благоприятства творческите личности и хората, чиято дейност е свързана със словото. Имайте предвид, че Лъв може да бъде много самодоволен и в желанието си да се налага и самоизтъква да създава излишни спорове, така че избягвайте такива ситуации. Зачитайте мнението и на другите.

💫През периода подредете добре приоритетите си и задачите, които имате, тъй като може да ни се наложи да правим неща, които не ни харесват. Това ще бъде породено от аспекта на Меркурий със Сатурн във Водолей. Въпреки ангажиментите обаче не забравяйте да си давате и достатъчно време за себе си. В началото на август Меркурий ще има и аспект с Уран в Телец, възможно е в този период да има повече напрежение, затова не се впускайте в излишни спорове и конфликтни ситуации, а довършете започнатите дела.Насладете се на периода, лятото е, нека общуваме повече с хората, които обичаме и да се забавляваме 💓