Марс в Дева ♂

През 2021 година планетата Марс ще премине в знак Дева от 29-ти юли до 15-ти септември.

💫Марс обича да действа, а знак Дева е много фокусиран и ефективен, когато прави нещо. Така, че през този период ще можем успешно да изпълним всички онези задачи, които сме отложили. На пръв поглед Марс и знак Дева изглеждат много различно, Марс е прям, нетърпелив, докато Девата е внимателна, обърната към детайла. Независимо от това тези качества ще се съчетаят и можем да кажем, че девизът на Марс е „Действай“, а на знак Дева „Действай ефективно“.

👉Какви ще бъдат позитивните проявления на транзита на Марс в знак Дева?

Уникална комбинация от ентусиазъм и практичност, енергия и перфекционизъм ще ни позволят да постигнем цели, които преди това сме смятали за непостижими. Марс в Дева ще ни помогне да действаме и да си намерим нова работа или да започнем тотално нова професия, да планираме добре задачите си, да балансираме личните си финанси и като цяло да развием добре организационни качества. Времето е подходящо за започване на нов проект или собствен бизнес. Девата е известна и с това, че се стреми към ред и чистота, така че е време да разчистим и подредим дома, офиса си. В астрологията знак Дева управлява шести дом, които е ориентиран към здравето, работата, ежедневните задачи и самоусъвършенстването, този знак обича рутината и да следва определен план, така че може и ние да се възползваме от тази енергия като започнем да се храним здравословно, започнем тренировки или пък да се откажем от вреден за нас навик. Ако говорим за любов, сега не е моментът за страсти и бурно изразяване на емоции, както беше до скоро, когато Марс беше в знак Лъв. Тук Марс в Дева ще предпочита скромност и сдържаност. И разбира се това си има своите плюсове, защото често тези, които говорят твърде много не правят нищо. И наистина вместо красиви думи ще може да впечатляваме с дела, обграждайски с грижа и внимание, тези които са ни скъпи.

👉Какви могат да бъдат отрицателните проявления на Марс в Дева?

От друга страна, Девата има склонност към перфекционизъм и критика и влиянието на Марс ще засили тази тенденция. Можем да станем по-придирчиви и критични, ако някой или нещо не отговаря на нашите високи стандарти. Този знак обича правилата и сроковете да бъдат спазени. Това е много полезно, но трябва да бъде умерено, тъй като в личните отношения може да изиграе лоша шега и да се превърне в излишна критика. Темата за съвършенството също ще стане актуална, трябва да внимаваме и да не бъде твърде самокритични. Проявявайте повече толерантност към себе си и другите. Позволете си да бъдете несъвършени, понякога в това се крие най-голямото съвършенство. Вместо да се фокусираме върху това, което е погрешно, по добре би било да си поставим ясни цели и план за действие, това би ни помогнало да използваме енергията в положителен аспект.

💫В края на август и до 10-ти септември Марс ще има хармоничен аспект с Плутон в Козирог (точният аспект е на 6-ти септември), това е време за повишена активност. Подходящо време е за неща, които изискват смелост и постоянство в постигане на личните ни цели. Въпреки положителния аспект бъдете внимателни през периода, когато извършвате физическа работа и активност.

💫По същото време Марс ще образува опозиция с Нептун в Риби (точният аспект е на 2-ри септември). Това ще бъде противоречив период, тъй като въздействието на Нептун може да създаде измами, илюзии или неизпълними очаквания, така че имайте предвид и се опитайте да прецените обективно ситуациите. Използвайте периода за творчество.