РЕТРОГРАДЕН НЕПТУН ꈎ В РИБИ

Ретрограден Нептун ꈎ в знак Риби♓️

През 2021 година планетата Нептун ще бъде ретроградна през периода 25 юли до 2 декември между градусите 20 и 23 в знак Риби.

В гръцката митология светът е разделен на три при сътворяването си: небесата – управлявани от Зевс (Юпитер), подземния свят – където царува Хадес (Плутон) и океаните – владенията на Посейдон (Нептун). Нептун като морски бог управлява водите и сънищата – неизвестното.

🔱Нептун в Риби е силно поставен, защото това е неговият управител. Планетата се свързва с мистицизма, духовността и духовното развитие, тайнствеността, чувството за единство и вдъхновението. Нептун олицетворява илюзията, заблудите, въображението и идеализма. Духовната сфера на Нептун е свят, толкова различен от земния, че трудно може да се добие някаква представа за него. От него идва вдъхновението за музика, поезия и изкуство.

Когато една планета е ретроградна енергията и се обръща навътре към нас самите и ние трябва да се справим с нейната енергия – да си зададем въпросите, които засяга, както и да намерим отговорите скрити навътре в нас.

🔱Ретроградният Нептун ще измести фокуса от външния свят към вътрешния, подтиквайки ни да обърнем внимание на духовните въпроси извън материята. Нека се замислим наистина ли толкова много искаме материална сигурност? Ретроградният Нептун ще ни подтикне да търсим баланса именно между социалното положение и духовното ни израстване и въпреки забързаното ни ежедневие да спрем за малко и да се обърнем навътре към себе си. Подходящ момент е за преоценка на идеалите и взаимоотношенията с хората около нас.

Това важи особено за онези, които имат лични планети и важни точки от личната наталната карта разположени на 17-24 градуса на подвижните знаци: Близнаци, Дева, Стрелец и Риби.

🔱Нептун дава вдъхновение и могат да ни дойдат нови интересни идеи. Но много от тях е възможно да останат в сферата на фантазията поради липса на практичност. Той е в състояние да разтвори границите на реалността. Трябва обаче да гледаме реалистично на нещата и да работим върху реални, постижими цели. Това е период за интересни идеи и търсене на оригинални начини за разрешаване на проблемите. Периода е много благоприятен за креативност и творчество.

Нептун преминава през всеки знак в рамките на 14 години, давайки ни достатъчно време да осъзнаем темите, които засяга през астрологичния дом, през които преминава. А в личната ни натална карта от една страна показва в коя сфера сме склонни да живеем в илюзия и заблуда, а от друга страна в коя област сме призвани да проявяваме повече милосърдие и любов.💓

А вие знаете ли къде се намира вашият Нептун? Може да проверите като си направите натална карта на Astro.com