СЛЪНЧЕВО ЗАТЪМНЕНИЕ И НОВОЛУНИЕ В БЛИЗНАЦИ

✨Да започнем отначало✨

Слънчево затъмнение и Новолуние на 19 градуса в знак Близнаци♊️ – 10 юни 2021 г.

Слънчевите затъмнения се случват, когато Луната преминава между Земята и Слънцето, временно закривайки (затъмнява) слънчевата светлина изцяло или частично за нас наблюдателите от Земята. В астрологията те се считат за предвестници на новото начало. Резултатите могат да дойдат на външно ниво – под формата на събития или на вътрешно ниво – изразяващо се в личностно развитие, поява на нови идеи и придобиване на нов мироглед. А както знаете Новолунията са магичния момент, в който можем да поставим начало на желанията и мечтите си. Новолунието се свързва с новото начало, така че сега повече от всякога можем да посочим посоката, в която искаме да се развиваме и да поставим началото на новото в живота си. Това астрологично събитие ще затвори коридора на затъмнението по оста Близнаци – Стрелец.

Точката на затъмнението в Близнаци е с управител Меркурий, така че основните теми ще бъдат: комуникация, общуване, учене и писане, преговори, пътувания, документи.
Неговото влияние ще усетят най-вече представителите на подвижните знаци на зодиака – Близнаци, Дева, Риби, Стрелец. Както и за тези, които имат лични планети, Асцендент или Медиум цели между 14-ти и 24-ти градус на подвижните знаци в наталната си карта.

💫Слънцето и Луната на 19 градуса в знак Близнаци ще образуват дисхармоничен аспект с Нептун в Риби. Следователно влиянието ще бъде противоречиво. От една страна Нептун е планетата на вдъхновението и интуицията. Активирането на неговата енергия означава творчески идеи, предчувствия и силна интуиция, пророчески сънища. Всичко това може да бъде използвано в наша полза. Но от друга страна Нептун има способността да създава илюзии и заблуди. Въздействието му понякога причинява двусмислени ситуации и неяснота. Комуникацията е трудна, тъй като вместо ясни съобщения, може да получим заблудена информация, която е трудна за разбиране. Трябва да бъдем нащрек, тъй като не е изключена измама, дори и неволна. Или някой може да ни даде обещание, което няма да изпълни. Много е вероятно цялото това въздействие да бъде активно в дните близо до 10 юни, а и след няколко седмици, дори месеци.

💫А от друга страна точката на затъмнението формира хармоничен аспект със Сатурн във Водолей, което ще помогне за рационална оценка на перспективите. Тази планета ни напомня да бъдем обективни. И ще ни помогне да поддържаме баланса между мечтите и реалността, а тогава успехът лесно ще намери пътя до нас.

Най-добре е да прекарате този ден в спокойна обстановка. Три дни преди и след тази дата е нежелателно да се прави нещо важно, като например да се правят скъпи покупки, да се сключват договори, да се водят важни преговори, да се пътува. Ако е възможно по-добре е да отложите тези действия за други дати.

Слънчевото затъмнение и Новолунието определя един нов период и подкрепя нови начала. Това е подходящ момент да започнете отначало. Направете планове за бъдещето и напишете целите си на лист хартия. По-добре да приложите новите идеи на практика малко по-късно, 2-3 дни след датата 10 юни.

Ако харесвате кристали, за да привлечете положителна енергия можете да медитирате с камъни, които имат връзка с планетата Меркурий: цитрин, изумруд, тигрово око, топаз, карнеол и др. Носенето на бижута с тези камъни също е от полза.