РЕТРОГРАДЕН МЕРКУРИЙ В БЛИЗНАЦИ

Ретрограден Меркурий в Близнаци ♊️ 30 май – 22 юни 2021

Меркурий ☿ е в ретроградно движение 3 пъти годишно в продължение на около три седмици.

Какво е въздействието на Меркурий по време на ретроградната му фаза?

💫 Комуникацията може да тече трудно, много често оставаме неразбрани или се случват недоразумения, заради това, че сме грешно разбрани. Често се случва да закъсняваме или нещата не вървят, както сме ги планували. Затова трябва да бъдем по-внимателни и да се опитаме да бъдем максимално ефективни, ясни и точни. Понякога дори съвсем прости проекти може да ни изглеждат трудни за изпълнение. Това важи особено за хората, в чиято натална карта е силен Меркурий. На първо място, това са представителите на зодиакалните знаци Близнаци и Дева, тъй като Меркурий е техен управител. Трябва да отбележим, че за хората, които имат ретрограден Меркурий в наталната си карта това не важи, напротив периода може да бъде много по-продуктивен.

💫 През 2021 г. Меркурий има три цикъла на ретроградно движение и то само във въздушни знаци, които са свързани с учене, комуникация, общуване, писане, знания, интелигентност. Периода може да бъде много полезен за анализ точно в тези области. А сега Меркурий ще бъде ретрограден в знак Близнаци. Може би много от вас ще решат да променят социалния си кръг и изобщо хората, с които общуват в близкото си обкръжение. Или може би най-после ще отидете на онова пътуване, което отдавна е било планувано, но се е отлагало. Възобновяването на всякакви курсове, семинари и обучения също е друга важна тема, която се отваря. Трябва да внимавате с новините и информацията, която получавате по време на ретроградния Меркурий, тъй като информацията може да бъде изкривена или непълна. Но не е нужно да бъдете прекалено подозрителни или да мислите, че някои иска да ви подведе, тъй като това може да се случи напълно неволно.

💫 През този период мисленето е задълбочено и можем да стигнем до важни истини за нас, както и да идентифицираме модели, които следваме, но те не са в наша полза. Както и да изградите стратегия как да подобрите изцяло точно тези модели и начин на мислене и да ги промените изцяло.

🧐 За какво не е подходящ периодът на ретрограден Меркурий ?

• Периодът на ретрограден Меркурий не е подходящ за започване на нови проекти. Те ще бъдат по-трудни за популяризиране, ще възникнат пречки или закъснения. По-добре е да изчакате, докато Меркурий отново стане отново директен;

• Подписване на важни споразумения и договори. Ако трябва да направите това, проверете внимателно всички подробности;

• Вземане на важни решения. Възможно е да промените решението си след края на периода на ретрограден Меркурий или по-късно да получите информация, благодарение на която осъзнавате, че не сте избрали най-добрия вариант;

• Големи покупки. Впоследствие е възможно да установите дефекти или да разберете, че всъщност, това не ви е необходимо или не ви устройва. Особено трябва да бъдете внимателни към техниката – компютри, офис оборудване, телефони и т.н.

• Провеждане на маркетингови, рекламни и PR дейности, особено ако те включват изпращане на материали. Може да похарчите повече пари или да разберете в последния момент, че трябва да промените нещо важно, а да нямате време. Възможно е също да има анулиране на срещи, закъснения или изобщо да не сте били разбрани по важен въпрос.

• Влиянието на Меркурий, като планета на комуникациите често дава компютърни сривове и технически проблеми, затова е хубаво да сме подготвени или да имаме резервен план и копие на информацията.

🤩За какво е подходящ периодът на ретрограден Меркурий?

• Това е чудесно време за завършване на вече започнати проекти, особено тези, които са били отложили преди;

• Периодът е подходящ да освежите паметта си по теми, който вече сте изучавали – време за бърз предговор.

• Периодът на ретрограден Меркурий е подходящ за почистване и пренареждане, както у дома, така и на работното място. Обърнете специално внимание на книги, документи и т.н.
Ако имате съмнения дали трябва да изхвърлите някое от ненужните неща по-добре да го оставите засега. След като планетата премине в директно движение, можете да промените решението си.

🌈С малко повече дискретност и внимание можете да си прекарате чудесно през периода на ретрограден Меркурий.