РЕТРОГРАДЕН САТУРН

Готови ли сме да научим урока си?

Ретрограден Сатурн ћ от 24.05-11.10.2021 в знак Водолей ♒️ между градусите 13 и 6.

Когато една планета е ретроградна, енергията се обръща навътре към нас самите или идва момент, в който ние започваме да работим повече за овладяването на тази енергия.

В гръцката митология планетата Сатурн ћ се изобразява като Кронос – цар на титаните и Бог на времето. Така, че всеки сам за себе си ще може да прецени колко ценно е за него времето и къде и как го използва.

Сатурн ћ сменя своя знак на около две години и половина, а от края на 2020 година премина в знак Водолей и това ще бъде първото му ретроградно движение в знака.

💫Много често ще срещнете, че Сатурн е „лоша планета“ и носи трудни периоди в живота. Но по- правилно е да наречем Сатурн „учител“. Какъв ученик ще бъдем зависи само от нас. Той е свързан и с архетипа на строгия баща. Това е нашата безкомпромисна съвест, при която няма извинения. Там където транзитира през нашата натална карта изисква да полагаме повече грижи по темите, които засяга чрез отговорно отношение и работа. И ако съумеем да използваме това време за надграждане и осъзната работа с нас самите ще постигнем огромен напредък и Сатурн ще ни донесе много подаръци – винаги след добре научените уроци Сатурн носи награди.

💫Планетата Сатурн се управлява от знак Козирог и отговаря за дисциплината, отговорността, организацията, формата и рамката, традицията. Неговото действие е бавно и продължително, а в знак Водолей изисква от нас да погледнем по нетрадиционен начин на нещата, да виждаме цялото, общото. Периодът е добър да преразгледаме начина си на действие и да преценим налагали се и къде да бъдем по-отговорни и дисциплинирани. Сатурн държи да имаме ясна структура и подпомага тези, които са постоянни и се трудят в постигането си на целите. Не търсете бързи резултати през този период, а бъдете постоянни и не се отказвайте от мечтите си. Сега е момента да прецените как искате да продължите от тук нататък. Бъдете готови да се справите със страхове или ситуации, които сте отлагали – ще имате отново шанс да извлечете уроците и да продължите по пътя си по-мъдри.

💫Сатурн иска да пораснем и да бъдем отговорни за собствените си избори. А знак Водолей иска да имаме повече социална ангажираност и принадлежност, да бъдем част от групата. Така че, в този период можем да преразгледаме къде се чувстваме добре и към коя социална група или среда бихме искали да принадлежим и по-важното – към коя не искаме. Когато говорим за Водолей няма как да не засегнем темата, че той винаги е готов да се бунтува и се стреми към свобода и независимост. Помислете и вие къде в живота си имате нужда да внесете повече свобода и направете необходимите промени.

Бъдете готови за работа със себе си и да се справите със ситуации, които сте избягвали или отлагали – сега е времето. Бъдете готови за промяна на вас самите и тук ще важи идеята, че променяйки себе си, променяме и общото цяло. А какво искате да бъде то?

Очаквайте скоро и статия за Сатурн във Водолей.

Ако искате да научите повече за Сатурн и как ще ви повлияе спрямо вашата натална карта, може да се свържете с мен за консултация.