ЮПИТЕР В РИБИ

Нека се доверим на интуцията си и да се отворим за духовни практики ♓️

От утре 14-ти май, планетата на лекотата и късмета Юпитер преминава в знак Риби.

Юпитер ще бъде в знак Риби през периодите:

🪐14 май – 28 юли 2021
🪐29 декември 2021 – 11 май 2022
🪐28 октомври – 20 декември 2022

Юпитер транзитира в Риби три пъти, но с прекъсвания поради своето ретроградно движение. Първият ретрограден период е 21 юни до 18 октомври 2021 година, очаквайте статия по темата.

Юпитер – най-голямата планета в Слънчевата система има способността да разширява и увеличава всичко, до което се докосне. В астрологията Юпитер се счита за планета добродетел, тъй като носи късмет и щастие. Помага ни да излизаме извън границите си – да разширяваме мирогледа си и постигаме повече.

💫Риби е последният зодиакален знак и олицетворява безкрайността. Това е знак, които свързваме с духовността, интуицията, вдъхновението и фантазията. Юпитер се чувства много добре, плувайки в широките и дълбоки води на безкрайния океан на знак Риби. Юпитер е известен като Великият учител и по време на този транзит най-важното знание няма да идва от четене на книги, а от връзката ни с душата. Това е времето, в което да се свържем със себе си, да помълчим, да медитираме или да се разхождаме сред природа или до море.

💫Юпитер е планетата на философията и религията и сега е моментът да научим много за нашите духовни връзки със света и хората около нас, да се научим да слушаме, да чуваме другите. Време е да осъзнаем, че вместо да смятаме личните си възгледи за правилни, а чуждите за грешни, всички ние сме свързани, дори и ако пътищата ни и житейския ни опит са различни.

💫През този период егото е заглушено, а чувството ни за емпатия се увеличава. Интуицията се изостря, така че наистина можем да станем по-състрадателни и да усещаме другите. Това, което можем да направим е да излекуваме собствената си душа и да следваме пътя си чрез сърцето, така помагаме на общото цяло.

💫Този транзит дава възможност за подобряване на отношенията като цяло. Трябва обаче да отбележим, че знак Риби е много идеалистичен, а когато се комбинира с оптимизма на Юпитер, очакванията могат да станат толкова идеалистични, че да доведат до разочарование. Нептун е също в знак Риби, така че тези тенденции са засилени.
По отношение на бизнеса и кариерата въздействието на транзита на Юпитер в Риби води до развитие чрез способността ни да се свързваме с другите и да бъдем в хармония с партньорите и служителите. Благоприятстват се артистични проекти, изкуство, фотография, поезия, танците и музиката.

💫По време на транзита си в Риби, Юпитер не прави дисхармонични аспекти с други планети, напротив, ще бъде подкрепен от положителни аспекти с Плутон в Козирог и Уран в Телец. Енергията на тези земни знаци ще ни помогне да балансираме иначе водната енергия на знак Риби и съвместните планетарни влияния ще се изразяват в положителни промени.

А в кой дом ще транзитира Юпитер във вашата натална карта, може да проверите на Astro.com. За повече информация как ще повлияе транзита на лично ниво може да се свържете с мен за консултация.