ВЕНЕРА В БЛИЗНАЦИ ♀

От 9-ти май до 2-ри юни Венера ще се намира в знак Близнаци♊️. Транзитът на планетата на любовта в Близнаци ще отвори нови перспективи пред нас и ще бъдем готови за повече флирт и веселие. Тук като във въздушен знак Венера ще ни приканва да погледнем по нов начин на любовта, да бъдем по-обективни и логични. Ще ни помогне да опростим и оценим по нов начин сложни въпроси във взаимоотношенията без да сме прекалено емоционални. Близнаци означава лекота.

Как ще усетим въздушната енергия на Венера в Близнаци?

💫Особеността на Венера в Близнаци е, че тя обича разнообразието и е възможно да бъдем привлечени в различни посоки. Дълбочината на чувствата няма да бъде от особено значение, а по скоро да се поддържа свежестта от ново преживяване. Могат да се появят няколко романтични страсти и да бъдем раздвоени в избора си.

💫Тук обаче любовното привличане ще бъде провокирано от интелектуални интереси – менталната връзка ще бъде от голямо значение. Ключов момент във връзките от всякакъв вид ще бъде комуникацията.

💫Венера в Близнаци може да бъде сравнена с пеперуда, която прелита от цвят на цвят. Тя е чаровна и флиртуваща, игрива и не приема нещата много сериозно. Животът предлага голямо разнообразие от възможности и сега може да се изкушим да си позволим повече. Моментът е подходящ да загърбим ограничаващите правила и да се радваме на живота. Да открием, че удоволствията, красотата и любовта съществуват в безкрайно разнообразни форми, цветове и нюанси.

По време на транзита си Венера ще си взаимодейства с други планети и ще внесе и от тяхната енергия:

💫На 20-ти май се образува хармоничен аспект със Сатурн във Водолей. Тук изразяването на чувствата ще бъде по-сдържано, при двойките ще донесе повече съгласие и единство, тъй като ще подхождаме по-сериозно и балансирано. Моментът е подходящ за обсъждане на важни въпроси.

💫На 27-ми май ще има не толкова благоприятен аспект между Венера и Нептун в Риби. Може да се заблуждаваме или да търсим нереалистично идеалната любов. А от там да имаме и разочарования, затова трябва да бъдем обективни и да не прекаляваме във изискванията.

Близнаци♊️ ни учат, че съществуват хиляди варианти и възможности, така че винаги можем да намерим алтернатива в заплетените ситуации, затова използвайте енергията да общувате повече, да се заобиколите от приятели, а защо не и да срещнете любовта в лицето на нов човек без особени очаквания. Понякога хубавите неща се получат без да сме ги планували и очаквали.