МЕРКУРИЙ В БЛИЗНАЦИ ☿

От днес чак до 11-ти юли планетата на комуникациите Меркурий ще се намира в знак Близнаци♊️. Престоят му ще е по-дълъг от обичайното заради ретроградното му движение от 30-ти май до 22-ри юни. Очаквайте подробна статия по темата.

Меркурий управлява мисълта и всички сфери свързани с комуникацията и обмен на информация. До скоро Меркурий се беше настанил удобно в знак Телец и ни направи по-спокойни, меки и търпеливи, но и упорити във възгледите си. Сега Меркурий ще бъде в своята стихия в знак Близнаци.

Как ще ни повлияе енергията на знак Близнаци?

💫Меркурий си е у дома в Близнаци – бърз, подвижен, духовит и очарователен. Сега ще общуваме с лекота и ще бъдем много любознателни. Лесно ще се завързват нови запознанства. Ще бъдем много по-отворени ментално и няма да си поставяме никакви ограничения. Ще търсим контакти и разнообразие в общуването. Изключително приспособими и активни, постоянно ще търсим нещо ново и разнообразно.

💫Вниманието ни може да е разсеяно, но и сега е подходящ момент тъкмо повече да се забавляваме и да ни е леко на душата, отколкото да задълбаваме в излишни подробности. Периодът е благоприятен за кратки пътувания, също ако сте искали да запишете курс – сега е момента. Ще взимаме решения леко и бързо и всичко ще се получава, ,както трябва.

💫През транзита си в знак Близнаци, Меркурий ще ни даде философска дълбочина на начина на мислене, ще ни помогне да се откъснем от стари вярвания и модели, които вече не ни служат. Ще имаме философска нагласа и широк мироглед. Възможно е, както се казва „ да си отворим широко очите“ и да спрем да се заблуждаваме по определени въпроси, при всеки на индивидуално ниво, според темите които засяга в личната ни натална карта.

В ниското си проявление Меркурий в Близнаци може да ни направи по-бъбриви, разхвърляни и неспокойни. Както и често да се сменяме мнението или да се захващаме с повече от едно нещо и да не довършваме работата си до край, затова внимавайте и използвайте ползотворно енергията на знака на Близнаците за общуване и обмяна на идеи.