РЕТРОГРАДЕН ПЛУТОН

Възможност за дълбоки осъзнавания и промяна♏️

Ретрограден Плутон от 27.04 до 06.10.2021 година в знак Козирог между градусите 26 и 24.

Когато една планета е ретроградна, енергията се обръща навътре към нас самите или идва момент, в който ние започваме да работим повече за овладяването на тази енергия.

Плутон не е лична планета, но въпреки това влияе на индивидуално ниво по един дълбок начин.

В глобален мащаб Плутон в Козирог повдига въпроси свързани с преразпределението на властта и финансови въпроси.

На лично ниво неговото въздействие носи дълбоко в себе си идеята за пълна трансформация – промяна и изграждане на нов Аз по темите, които засяга в нашата натална карта. Влиянието му ще бъде изключително силно, особено ако засяга важни точки в хороскопа като (Асцендент, Имум цели, Десцендент или Медиум цели), както и ако имате лични планети на 24-26тият градус в кардиналните знаци: Овен, Рак, Везни и Козирог.

🌕Когато планетата на трансформацията е ретроградна повдига болезнени теми. Но само там, където се налага промяна, която може би отлагаме или поне се надяваме, че можем да отложим. И дори, ако влиянието му първоначално ви изглежда като криза, то благодарение на тази криза може да се отърсите от ненужното и остарялото, за да започнете нова глава от живота си.

🌕Плутон има мощна енергия, която променя и разрушава с една единствена цел – да направи път и място за новото. Много често се страхуваме от промяната и я отлагаме, тъй като сме се вкопчили в идеята за сигурността. Сигурността, която ни е позната, но и която ни държи на едно и също ниво. Плутон ни предизвиква да променяме себе си, да се развиваме и усъвършенстваме. А това може да стане чрез идеята за смъртта, но и за възраждането след това. Смъртта не на физическо ниво, а смъртта като край на всичко старо, което ни държи и пречи – край след който сме преродени и по-силно осъзнати да продължим напред. Плутон носи идеята за феникса, който се преражда от пепелта и свързва със знака на Скорпион. И сега ретроградният Плутон ще подчертае тази нужда от промяна.

🌕Използвайте периода на ретроградност да усетите себе си, да проникнете на дълбоко в подсъзнанието си и да си отговорите на въпросите. Да видите къде се чувствате неудовлетворени и защо. Плутон беше ретрограден и миналата година в знак Козирог, но между градусите 25 и 22 в периода края на април 2020 до началото на октомври 2020, така че помислете какви теми тогава са били активирани, възможно е при някои от вас сега да се преповторят.

Очаквайте скоро и статия за Плутон в Козирог и неговото влияние.

Ако искате да научите повече за Плутон и как ще ви повлияе спрямо вашата натална карта, може да се свържете с мен за консултация.💫