МАРС В РАК ♂

От 23-ти Април планетата Марс преминава в знака на Рак♋️ и ще остане там до 11 Юни.

Марс е планетата, която ни кара да се движим напред, да действаме и да поемаме инициативност -това е воинът вътре в нас. Марс в женската карта показва каква енергия търсим в един мъж, а в мъжката карта показва начина, по който един мъж се бори в живота, а и в любовта. Марс също се свързва и със сексуалната енергия.

В астрологията Марс се управлява от знака на Овен (1-ви дом). Марс в рождения хороскоп показва начините, по които ще реализираме себе си. До скоро Марс беше в знак Близнаци и ни направи по-комуникативни, общителни и търсещи разнообразието. Ако Марс в Близнаци ни караше да действаме с умът си, сега Марс в Рак ще ни кара да действаме в синхрон с емоциите, което е нетипично за тази планета. Тук марсовата енергия на действие и завоевание противоречи с емоционалността на Рака, затова и в астрологията се нарича, че се намира в „падение“.

Как ще усещаме енергията на емоционалният воден знак Рак?

По принцип Марс е готов за военни действия, но сега в чувствителния знак Рак ще иска да се грижи и защитава близките си. Марс в Рак се бори за това, към което е емоционално свързан, но вместо да е активен и борбен има по-пасивен подход. Но не подценявайте енергията на кардиналния Рак, той е изключително упорит и последователен, когато реши нещо. Ракът се свързва с майчинската грижа и семейството, така че енергията ще ни подтикне да се грижим за по-слабите и тези, които се нуждаят от нашата закрила. Може да отделим повече време за членовете на семейството си и децата. Ще бъдем по обърнати към дома и създаването на домашен уют, така че периодът е подходящ за обновяване на интериора на вашия дом или офис.

💫Около средата на Май месец, Марс ще направи хармоничен аспект към Уран в Телец – ще усетим прилив на енергия, смелост и готовност за бързи решения. Може да получите изненадващи идеи за нестандартен подход към вашите начинания.
💫На 31-ви Май ще има тригон на Марс в Рак с Нептун в Риби, хармоничната връзка на двете планети ще сбъдва нашите мечти. Талантите и креативността ни ще бъдат засилени в този период. Доверете се на интуицията си, тя ще ви покаже правилният път.
💫А на 5-ти юни ще имаме опозиция на Марс с Плутон в Козирог. Това са две планети с много силна енергия, затова в периода не бъдете крайни в действията си. Давайте си време за почивка и бъдете внимателни във физически натоварвания.

Любопитен факт е, че много спортисти, които се занимават с бойни спортове или по-силови имат Марс в Рак като например Дан Колов. Въпреки, че е в падение Марс в Рак дава постоянство, издръжливост и емоционална устойчивост.

Проверете на astro.com в кой знак се намира вашият Марс.