МЕРКУРИЙ В ТЕЛЕЦ ☿

От 19 Април планетата на комуникацията Меркурий преминава в знака на Телец ♉️ и ще остане там до 4-ти Май.

Това е най-близката планета до Слънцето и прави пълна обиколка около него за 88 дни. Той е посланикът на боговете – проводник и информатор. Отговаря за интелектуалният живот на човека и за връзките му със света.

Меркурий управлява мисълта и всички сфери свързани с комуникацията и последният месец в знак Овен ни направи по-нетърпеливи, директни и импулсивни. Сега обаче картината рязко се променя и ще усетим топлотата и спокойствието на знака на Телец.

Как ще усещаме енергията на Меркурий в Телец?

През този период няма да бъдем склонни да влизаме в конфликти, дори при обтегната обстановка бихме били готови да отстъпим, това разбира се не означава, че трябва да сме съгласни с опонента, но определено ще бъдем готови за компромис. Телецът е един от най-упоритите знаци, затова под транзита му в Телец не си заслужава да се опитвате да убеждавате никого в каквото и да е. Ще бъдем по-бавни, по-внимателни и търпеливи, поради което и ще правим по-малко грешки. Определено ще бъдем много по-разумни в действията си.
💫Меркурий ще се срещне в съвпад с Уран и ще ни донесе революционни идеи, използвайте момента да съчетаете нетрадиционни методи за решаване на задачите си. Ще усетим много силен интелектуален заряд. Бъдете смели и изречете всичко, което ви тежи.
💫През периода ще има напрегнат аспект със Сатурн във Водолей, но трудностите винаги идват, за да ни покажат какво и къде трябва да променим в себе си. Възможно е нещата да не вървят така, както сме ги планували, но използвайте търпението и упоритостта на Телеца по положителен начин. В този период задръжте мислите и изводите си за себе си.
💫В края на Април ще имаме и положителен аспект с Плутон, който ще бъде вече в ретроградна фаза, така че използвайте енергията да вникнете надълбоко в себе си и да видите какво може да промените в начина си на мислене, какво може да подобрите в себе си и да направите една голяма крачка напред към позитивна трансформация.

Преминавайки през конкретен дом Меркурий показва накъде е насочено вниманието ни – с какво е зает умът ни и в коя сфера от живота ни, каква умствена задача решаваме в момента.