ВЕНЕРА В ТЕЛЕЦ♀

Днес, 14-ти април планетата на хармонията, красотата и любовта Венера преминава в знака на Телец ♉️ и ще остане там до 9-ти май.

В астрологията Венера се управлява от знака на Телец, така че можем да кажем, че тук тя се чувства „у дома си“ и ще проявява най-силните си хармонични качества като истинска богиня на любовта. Всички качества, с които Венера е известна като красота, топлота, любвеобилност, нежност ще бъдат силно подчертани през този период.

До скоро Венера се намираше в знак Овен и не се чувстваше особено добре, донесе ни нетърпение и желание за бързи резултати във връзките и отношенията. След страстта и вълнението сега, когато променя своя знак всичко се променя и става много по-бавно и постепенно. Ако в Овен Венера беше агресивна и искаше резултати на момента, сега акцента ще се премести към спокойствие, мир и желание за повече удоволствия.

Как ще усещаме земната енергия на знака на Телец?

Тук ще можем да се отпуснем и наслаждаваме на всякакви удоволствия – вкусна храна, напитки, хубава музика, комфорт, лукс и разбира се красота. Да забавим малко темпото и да се отдадем на настоящия момент. Телецът обича яснотата и сигурността. Новите запознанства са обещаващи и ще ни бъде по-лесно да изразяваме чувствата си.

💫Венера ще се срещне на 14-ти април с планетата на иновациите и нововъведенията Уран, тук можем да очакваме нови прозрения как да подобрим финансите си, как да завършим успешно проектите си. А защо не и неочаквано да се влюбим в човек, идея или нова мечта. Отдайте се на импулса, но не предприемайте рискови ситуации.

💫На 20-ти април в компанията на Меркурий, Венера ще има напрегнат аспект със Сатурн във Водолей и момента не е подходящ да решавате сериозни въпроси с партньора в бизнес или личен план. А да вкарате повече яснота и да подредите фактите. Трябва да внимавате да не бъдете прекалено упорити в желанията си и да знаете, че ключът към решение на всички проблеми е компромисът.

💫Края на април, Венера ще бъде в хармоничен аспект с Нептун в Риби, което ще ни донесе да усещаме много по-добре хората около себе си, да се обичаме и ще се стимулира въображението ни и творческият импулс.

💫А в началото на месец Май тригонът на Венера с Плутон в Козирог ще има положителен ефект върху различни области от живота и любовта ни. Възможни са материални придобивки от партньорства. По същото време ще има и квадратура с Юпитер и Сатурн във Водолей, което ще ни изправи реалистично да преценим възможностите си, да погледнем на ситуацията по нов начин и да структурираме план за действие в сферите, където е необходимо.

Периода е подходящ е за повече удоволствия и почивка, разходки сред природата. Да спрем за малко, да се огледаме и да продължим по пътя си с благодарност и наслада.