МЕРКУРИЙ В ОВЕН ☿

От 5-ти Април 2021 година планетата Меркурий преминава в знака на Овен и ще остане там до 20-ти Април.

Меркурий е планетата на мисълта и разума, както и на всички сфери, свързани с комуникацията. Също така символизира интелектуалния импулс и начин на изразяване или възможността ни за разсъждаване и комуникация. Управлява словото, говоренето, мнението и писането. Символизира братя и сестри, кратките пътувания, сетивата, както и търговията, техниката и транспорта.

В астрологията Меркурий се управлява от знака на Близнаци и Дева (3-ти и 6-ти дом). Меркурий в рождения хороскоп показва умствената нагласа на човека, как работи умът, както и начинът, по който възприемаме и обработваме информацията. До 5-ти април Меркурий се намира в знака на Риби и комуникацията е силно подкрепена от емоциите, чувствата и интуицията, но как ще усещаме смяната с огнената енергия на знак Овен?

Меркурий в Овен показва, че комуникацията ще бъде с голям възторг, разпаленост и динамичност. Ще бъдем много открити и директни. Сега Меркурий ще е доста прям, затова бъдете внимателни да не се изказвате прекалено прибързано или остро, може лесно да се палите, но и лесно ще ви минава. Ще имате желание открито да изразявате мнението си при това и без да сте били помолени за това. Буйни и импулсивни може внезапно да променяте мнението си.
Венера и Слънцето също все още се намират в знак Овен, така че използвайте тази енергия да бъдете изобретателни и да събудите оригинални идеи във вас. Меркурий в огнения знак показва ум с бърза и идеалистична нагласа, който се вдъхновява от пламъка на духа и обича да има цел. Ентусиазмът ще бъде движеща сила. А комуникацията ще протича спонтанно и сърдечно. Търпението е ключа към успеха за огнения знак.

Ако искате да видите в кой знак се намира вашия Меркурий, може да направите своя натална карта на http://www.astro.com .