ВЕНЕРА В ОВЕН

От днес 21-ви Март 2021 година планетата Венера премина в знака на Овен и ще остане там до 14-ти Април.

Венера е планетата на любовта, брака и партньорството. Също така на красотата и добрият вкус, чара, баланса и хармонията, изкуството. Свързваме я още с финансите и собствеността. Венера влияе на емоционалните връзки и показва какво харесваме и качествата, които ценим у другите и какво стимулира интереса ни.

В астрологията Венера се управлява от знака на Телец и Везни( 2-ри и 7-ми дом). До скоро се намираше в „екзалтация“ в знака на Риби, където ни накара да мечтаем, да бъдем нежни и романтични, да се обърнем към творчество и изкуство. В знака на Овен Венера се намира в „падение“ или не се чувства особено добре, защото представете си съчетаването на мъжката, първична енергия с планетата на женствеността и естетиката.

Как ще усещаме огнената енергия в знака на Овен?
Венера подкрепена и от Слънцето в Овен ще увеличи решителността и импулсивността – емоционалността вече няма да бъде мека и нежна. В знака на страстният и огнен Овен се пригответе за интересни събития в любовта. Овен предполага ясно да заявим себе си и изискванията си в любовта, така че тук енергията е по динамична и разноцветна. Качествата на знака предполагат активност, действие и завоевание, така че ако имате интерес към някого в любовта не се страхувайте да покажете и да направите първата крачка. Овен не обича да се колебае, така че бъдете смели. Това е време, в което Венера в Овен ще внесе повече страст във връзките. Но внимавайте да не бъдете нетърпеливи към партньорите си.

По време на престоя си в Овен, на 8-ми Април, Венера ще направи квадрат с Плутон в Козирог, поради което е възможно да се появят проблеми в отношенията, изблици на ревност или повече желание за власт и контрол във връзката. Финансови затруднения предизвикани от външни събития също не са изключени. Това е напрегнат аспект, но не бива да се притесняваме, тъй като Венера ще има и положителни аспекти с други планети.

Ако искате да видите в кой знак се намира вашата Венера, може да направите своя натална карта на http://www.astro.com.