НАРИСУВАЙ КАУЗА. “РИСУВАЙ ПРОТИВ ВИРУСА” С ТВОРЕЦА ПАВЕЛ МИТКОВ.

“Рисувай против вируса – Да обезсилим вируса!”,

е мотото на кампанията на творецът Павел Митков, която той стартира онлайн в своята фейсбук страница. 

Рисуването може да обезсили страха, допълва още творецът по повод изпитанието, пред което сме изправени. Според него изпадането в паника и масовата психоза е най-вредното и глупаво нещо, което може да направим в момента. Павел Митков, сподели и кое го е подтикнало за тази инициатива:

“Докато рисува, човек се вглъбява в картината, а не в събитията около него и подхранените страхове от въображението на ума. Картината е прозорец към един свят, а в момента всички имаме нужда от един такъв прозорец, в който нещата ни се случват красиво и позитивно. Въпросът за самите нас е накъде ще тръгнем в този момент – дали ще отворим прозореца към истината или ще изберем задънената улица. Рисувайки всеки може да оползотвори приятно времето, в което е здравословно да си стои вкъщи, да създаде нещо приятно за себе си, да го сподели с близките си и по този начин да помогне за общото повишаване на вибрациите в този момент.”

Най-важни са обаче положителните мисли, които повишават имунитета на човека и според Павел Митков рисуването може и да ни сплоти, като споделяме изкуството заедно.

НАД 7000 КАРТИНИ БЯХА НАРИСУВАНИ В КАМПАНИЯТА „РИСУВАЙ ПРОТИВ ВИРУСА“

Безплатните онлайн уроци на художника Павел Митков достигнаха над 200 000 гледания. „Моята цел беше да доставя радост и хубави емоции в този труден за всички нас период и страхът да бъде победен от изкуството, от красотата в човешкото общуване чрез рисунката. Резултатите са категорични, че обществото ни има нужда от повече положителни новини и емоции. “, споделя Павел Митков.

В СТРАСТНАТА СЕДМИЦА, ТВОРЕЦЪТ ПАВЕЛ МИТКОВ ЩЕ НАРИСУВА СЕДЕМТЕ РИЛСКИ ЕЗЕРА – ДУХОВНИЯТ СИМВОЛ НА БЪЛГАРИЯ

Всеки един от дните, той ще ни изкачва по маршрута на екопътеката от най-ниското към най-високото езеро.

Долното езеро в понеделник, Рибното – вторник, Трилистника – сряда, четвъртък – Близнака, Бъбрека в петък, събота ще е денят на Окото и Неделя – Сълзата.

“Този проект е един духовен път на пречистване и своеобразен мой начин да почета празника, страданията на Исус Христос, както и да представя една своеобразна разходка до Рилските езера, чрез изкуството”, сподели Павел Митков за идеята.

Всички 7 платна на които ще бъдат нарисувани езерата са с размери 250/200. Постоянно процесът хората ще могат да следят на live в сайта – www.mitkov.com

А всяка вечер на живо във фейсбук страницата на твореца, той ще я довършва и подписва пред зрителите.

Импулсът за рисуване на езерата точно в Страстната седмица в този по-различен за всички ни Великден не е случаен. Сега повече от всякога имаме нужда от пречистване, а Рилските езера имат необикновенна сила. Всяко от тях отговаря на определена чакра в човешкото тяло и е свързано с общата световна вибрация.

Преживявайки рисуването на езерата, ние ще преживеем и Планината Рила – едно от свещенните и енергийни места в България –  място за повдигане на мисълта, за размишление, за проява на любовта, за молитва. 

КАК ДА СЕ ВКЛЮЧИМ?

Онлайн уроците продължават всяка вечер от 20.30, а повече за кампанията и как може да се включите може да научите на:

  • Официалната страница на твореца www.mitkov.com
  • Facebook страницата на твореца

КОЙ Е ПАВЕЛ МИТКОВ?

Павел Митков е роден в София през 1977 г. Започва да рисува през 1994 г., докато все още е в гимназия. По-късно завършва специалност ландшафтен дизайн. Следвайки своя вътрешен импулс и дарба, за кратко време Павел Митков придобива широка популярност в България, благодарение на уникалните по стил и красота картини, които рисува.

Едва за няколко години той се превърща в един от най-предпочитаните и продавани художници в България, а през 2007 г. документален филм на Deutsche Welle дори го поставя за един от най-успешните художници в Европа, чието изкуство има всеобщ призив.

Павел Митков получава международно признание през 2004 г., когато настоятелството на катедралата „Св. Александър Невски“ поръчва и подарява негова картина на руския президент Владимир Путин, който бе на посещение в България. Това донася много поръчани произведения на изкуството и престижни изложби на Павел Митков както в България, така и в редица чуждестранни държави.

Картини на Павел Митков при световни личности

Картините на Павел Митков са представени и като подаръци на папа Йоан Павел II, белгийския цар Албер II, папа Бенедикт XVI, Вселенски патриарх Вартоломей, руския патриарх Кирил и други високопоставени личности от цял свят. С многобройни международни изложби в Европа, САЩ и Русия, творбите на Митков са се превърнали в еталон за успех.