КАК ДА ПОМОГНА


Извънредната ситуация засяга всички нас, свързани сме повече от всякога. Всеки от нас може да помогне – със знания, умения, време, любов или с финансови средства.

Създадохме информационната платформа obicham.me, в която искаме да съберем полезна информация и повдигащи духа практики и послания. 

Идеята на нашата платформа е всеки, който би искал да помогне, да допринесе с нещо, което счита, че ще е полезно за хората. А  ние ще имаме грижата да я обработим и публикуваме. Ще се свържем персонално с всички лица, които сме видяли в социалните медии, че имат желание да помогнат. Разбира се, че ще бъдете посочен като автор под материала, с който участвате. Всичко се случва на доброволни начала. 

Изпращайте ни информация по следните теми:

  • Подредена информация с линкове и дарителски сметки/инструменти;
  • Инструменти за превенция на паника и тревожност в условията на пандемия – най-полезна ще е информация от психолози, къде да потърсим помощ;
  • Информация за позитиви от създалата се ситуация (например еко последици от преустановяването на икономическа дейност, новини за благотворителна дейност, хумор); 
  • Не-събития – #bulgariafromhome да съберем на едно място съдържанието, което се генерира в момента от редица талантливи българи – youtube канали, безплатни курсове, безплатни тренировки и други занимания от дома. 


Ще се радваме да се свържете с нас и да бъдем полезни заедно! Нека променим себе си и света към по-добро заедно!

Благодарим!Или дарете Вашите време или средста – по долу събрахме актуалните кампании във връзка с борбата срещу Covid-19 в България.

ПИШЕТЕ НИ

#ЗАДОБРОТО срещу COVID-19 в България

Проект #задоброто, подкрепени от Фондация Бикоуз, стартираме кампания за справяне със спешни нужди при кризата COVID-19 в България
Ние сме доброволци и дарители. Вярваме, че към нас ще се присъединят още и още добротворци, които също се питат как да помогнат, за да бъде преодоляна заплахата. Кампанията е за набиране на средства и ще ги използва за: покриване на спешни нужди на болниците в страната и София – за допълнителни медицински апарати/техника за обдишване, за друга апаратура, консумативи, включително за дообзавеждане и дообордуване на болнични помещения – директно свързано с кризата; изпълняване на други дейности, чрез които може да се ограничи разпространението на заразата.
Всичко за Кампанията, нуждите и действията при кризата следете на:

DOBROVOLETS.BG

Помогни да спрем разпространението на COVID-19 в България. Националният оперативен щаб към Министерския съвет се обръща към всички граждани, които имат желание и възможност да се включат в доброволчески дейности за преодоляване на разпространението на COVID-19 в условията на извънредно положение. Вярваме, че всеки има потенциал да стане доброволец, да даде своето време, енергия и грижа за опазване на здравето на нацията ни в тези трудни дни. В зависимост от уменията, свободно време и район, в който се намираш, има много различни доброволчески дейности, в които да се включиш.
На сайта ще намерите подробности как да се включите в добоволческата дейност – www.dobrovolets.bg

HELP KARMA ФОНДАЦИЯ

Вижте всички кампании в Help Karma Фондация свързани с Covid-19 тук. В т.ч. на болници, с различни каузи и други на едно място.

DMS КАМПАНИЯ НА МИНИСТЕРСТВО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на Covid-19 – Нека подкрепим българските медици, работещи в условията на Covid-19!